Science SLAM Moldova revine pe scena mare. De acestă dată participanții concursului ne vor explica simplu și pe înțelesul tuturor proiecte și cercetări din IT, Robotică, Psihologie, Agricultură, dar și Medicină. Mai multe detalii despre ce vor aduce nou slamerii pe 8 decembrie, ora 18:00 la Cinematograful Odeon, str. Mihai Eminescu 55, aflați din articolul ce urmează.
Ce îi face pe roboți să funcționeze?
Ați văzut vreodată roboți adevărați, dar sunteți curioși cum aceștia funcționează? Atunci veniți la Science SLAM Moldova unde slamer-ul Ecaterina Baba împreună cu echipa Clubului de Robotică a Liceului Academiei de Științe vă va explica cum se construiește și funcționează un robot de la zero, ce reprezintă platforma “Arduino” și cum cu ajutorul ei poate fi creat creierul unui robot.
De ce copiii pot deveni stresați și cum îi putem ajuta?
“Copilărie fără griji nu este decât un mit frumos,” spune Ana Niculăeș. Copiii pot deveni stresați și ei, iar cauzele sunt multe și uneori neașteptate pentru părinții acestora: de la trezitul dis-de-dimineață, până la reproșurile părinților pentru că au luat o notă mică sau chiar privirile servere ale profesorilor, deoarece au comis o greșeală. Pe 8 decembrie veți cunoaște mai multe despre ce îi stresează pe cei mici, cum amintrile neplăcute din copilărie le pot afecta personalitatea, dar și ce pot face cei maturi pentru a-i ajuta. Vă așteptăm la Cinematograful Odeon, ora 18:00, la cel mai distractiv eveniment dedicat științei și inovației Science SLAM Moldova.
Ce îi poate ajuta pe medici să nu greșească diagnosticul pacienților?
Știți ce se întâmplă când se întâlnește medicina și IT-ul? Un Sistem Suport ce poate ajuta medicii din ultrasonografie să diagnosticheze mai rapid problemele pacienților. Astfel, medicii vor lucra cu mai multă exactitate, iar pacienții vor primi un diagnostic corect și respectiv un tratament eficient. De asemenea, slamer-ul Marin Macari ne va explica la Science SLAM în ce mod activează acest sistem, cum este aplicat, dar și ce avantaje aduce medicinii din Republica Moldova.
Cum putem ucide omizile din agricultură fără a dăuna mediului înconjurător?
Anual circa 30% din roada agricolă a Republicii Moldova se pierde, iar una din cauzele acestei situații ar fi dăunătorii. Metoda tradițională de combatere a acestora și anume cea chimică, poate dăuna mediului înconjurător și chiar produselor agricole obținute ulterior. Totuși, situația poate fi remediată prin infectarea dăunătorilor cu virusul poliedrozei nucleare. Mai multe detalii despre aceast subiect veți putea afla pe 8 decembrie, ora 18:00, Cinematograful Odeon, la Science SLAM Moldova.
Sursa: cpi.asm.md |