Mesaje de condoleanțe de la Universitea Alexandru Ioan Cuza din Iași

 

2021-03-05Accesări:727Vizitatori unici:476

Cu mare tristețe am aflat o veste care m-a cutremurat: Maria Nedealcov nu mai este!

Pentru o persoană încă tânără, cu mare putere de muncă și vitalitate, tragicul eveniment a căzut ca un fulger, nimeni nu s-ar fi gândit! Mă leagă de doamna profesor două decenii de colaborare: simpozioane în colaborare, practici studențești, lucrări în colaborare, prezența în editorial board-ul revistelor, comisii de doctorat, de abilitare, referințe la atlase și monografii și multe altele. Mai mult decît orice, am admirat-o pentru lucrările de mare amploare și mare valoare în climatologie,  pentru că a dezvoltat o școală în climatologie și aplicații GIS în domeniu și mai ales pentru că a fost un mare OM! Decesul Prof. univ. dr. hab.  Maria Nedealcov,  membru corespondent al Academiei de Științe a R. Moldova, director al Institutului de Ecologie și Geografie, este o pierdere irecuperabilă pentru știința, pentru geoghrafia și climatologia din R. Moldova.

Nu te vom uita!

Condoleanțe familiei îndurerate, colegilor, prietenilor și celor care i-au fost aproape!

Dumnezeu să o odihnească în pace! 

Prof. univ. em. dr. Liviu Apostol, 
Universitatea ,,Al. I. Cuza" din Iași
 

 

Stimati colegi, membri ai Institutului de Ecologie şi Geografie - A.Ş.M.

Geografii ieșeni, din cadrul Departamentului de Geografie al Facultății de Geografie și Geologie, au aflat cu durere vestea trecerii la cele veșnice a doamnei Prof. univ. dr. habil. Maria NEDEALCOV, Membru corespondent A.Ș.M., Director al Institutului de Ecologie şi Geografie - A.Ş.M.

Am simțit că am pierdut, împreună cu dumneavoastră, nu numai un om de o mare valoare, cu o prodigioasă activitate didactică şi de cercetare, care a slujit cu pasiune şi dăruire ştiinţa pe care a îmbrăţişat-o, ci și un prieten și colaborator constant al multor activități și manifestări academice ale facultății noastre.

Pentru tot ceea ce a însemnat doamna Maria NEDEALCOV, ca om, ca dascăl și cercetător, transmitem sincere regrete si ganduri de pios omagiu ! 

Dumnezeu s-o odihnească în pace !

 
Prof. univ. dr. habil. Adrian GROZAVU
Decan,
Facultatea de Geografie si Geologie
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi 
Tip noutate: 

   Ultima actualizare:  07-03-2021 06:35:52


Visitor Statistics

  • Today:27
  • Week:3,759
  • Month:5,698
  • Total:98,432