22 martie - Ziua Mondială a Apei

 

2017-03-31Accesări:400Vizitatori unici:220

Anual la 22 martie se marchează Ziua Mondială a Apei. Este o zi în care se sărbătorește apa și în care se atenționează populația asupra problemelor de calitate și de lipsa apei la nivel local și mondial.
Conferința Națiunilor Unite asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei (World Water Day) (rezoluția 47/193).
Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza populația atât în privința potențialului pentru o cooperare extinsă, cât și asupra răspunsurilor la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creșterea cererii de acces la apă și schimbările climei actuale.
În prezent, Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în întreaga lume în fiecare an, aducând în centrul atenției diferite aspecte. Tema pentru 2017 este „Apa uzată”.
Ministerul Mediului a Republicii Moldova declarat anul 2017 – anul râurilor mici, fiind elaborat şi un Plan de acțiuni.  
În cadrul Institutului de Ecologie și Geografie,  cu concursul Laboratorului de Ecosisteme naturale și antropizate, a fost organizat un seminar științific dedicat Zilei Internaționale a Apei cu genericul „Apa în Republica Moldova  - probleme și soluții”, la care au participat cercetătorii institutului, studenții și masteranzii Universității Academiei de Științe.
Atașat puteți vizualiza raportul dnei dr. în chimie, conferențiar cercetător Maria SANDU, cercetător științific coordonator în cadrul Laboratorului numit.

Tip noutate: 

   Ultima actualizare:  23-03-2017 06:58:09


Statistici vizitatori

  • Astăzi:400
  • Săptămână:3,217
  • Lună:7,990
  • Total:198,027